skip to Main Content

Gerrit Beens over het Hungry Men Weekend 2019

Goedendag, ik ben Gerrit Beens en gevraagd om een stukje te schrijven over het Hungry Men Weekend.

Waarom ik? Juist ik die zoveel tegenwerking en strijd er mee had. Nou, de bewuste vrijdag was aangebroken. Hoe dichter bij 20:00u het kwam hoe meer ik er tegenop zag. Een stem zei: het is niks voor jou, veel te zweverig, allemaal mensen die je niet kent enz enz kortom aanvechtingen genoeg, maar goed, toch doorgezet (niet alleen hoor) en 20:00u was ik aanwezig op de Betteld. En hoe het kwam weet ik niet maar het voelde erg goed en veilig. Wat een liefdevol en gemeend welkom. Later zei iemand: vindt je het gek, we hebben allemaal dezelfde Vader dus we zijn toch broers? En zo voelde het ook, wat had deze man gelijk.

We startten met koffie en gebak, heerlijk. Daarna zouden we 20 minuten een verhaal te horen krijgen van Gerhard Hobelman over het onstaan van de Betteld, dat liep iets uit hahaha, maar wat een verhaal met een duidelijk leiding van God!! Daarna volgde de hamburgers en wat waren ze lekker en het was nog lang gezellig, uiteindelijk toch naar bed.

Zaterdag verraste de mannen van Hungry Men ons met een geweldig ontbijt, super voor elkaar. Daarna een overdenking met zingen, dat was erg fijn. Natuurlijk was er ruimte voor gesprek naar aanleiding van een aantal vragen, ondertussen werden we voorzien van koffie ed.

’s Middags kwam Sylvester Rozema voor een leerzame middag over het bewust zijn wie je bent en wat je doet, mede door een leuk voetbalspel (walking football). Aan het einde van de dag hadden we werkelijk een fantastische BBQ bij het meer van de Betteld en we hadden prachtig weer! Nino en Maart hadden echt een heerlijke BBQ gemaakt met echt heerlijk vlees, we waren uiteindelijk goed gevuld.

’s Avonds gingen we weer naar de zaal voor een overdenking van Bernd Jan Gosseling over de Heilige Geest, waar we getriggerd werden en sommigen van ons ook echt uit de comfort zoné werden gehaald, het was goed. Persoonlijk voelde het voor mij, en ik hoop voor meerdere mannen, dat de Heilige Geest altijd aanwezig is en dat je daar je hart en ziel voor open mag stellen. Het was een prachtige leerzame en vooral een mooie dag waarin we Gods aanwezigheid duidelijk voelden. We sloten af met het zingen van mooie liederen en natuurlijk bleef het nog lang gezellig bij het kampvuur (we blijven mannen hè!).

Toen werd het uiteindelijk toch zondag. We startten weer met een geweldig ontbijt (wat werd er goed voor ons gezorgd!). Daarna deed Willem Tukker een overdenking over Daniel, daar hebben we het zaterdag over ook gehad. Wat mogen we toch een voorbeeld nemen aan Daniel. Deze man had zoveel vertrouwen en was zo standvastig in zijn geloof. Na de overdenking gingen we weer in groepjes uiteen om vragen te bespreken, Hoe kan je bouwen op het fundament Jezus? Uiteindelijk sloten we af met het zingen van mooie liederen en gebed.

Ja, en toen kwam toch echt na deze mooie dagen het afscheid. Dat vond ik persoonlijk lastig, al deze broers weer verlaten. Maar we mogen in dankbaarheid terugkijken op een prachtig weekend en we kijken weer uit naar het volgende weekend of mooie avonden.

Groeten, Gerrit Beens.